Home International Teams SA Amateurs win Africa Cup

SA Amateurs win Africa Cup

6
SHARE

To go along with the Springboks Sevens victory in Dubai and a successful conclusion to the EOYT, the South African Amateur side prevailed over all comers from Africa in Windhoek on Saturday. Thanks Namboer!!!

South Africa’s Amateur team won the Conference of African Rugby’s Africa Cup when they beat Namibia’s Amateurs 29-27 at the Hage Geingob Stadium in Windhoek on Friday evening.

It was a great final – adventurous rugby in a close encounter that went right to the end. The winning try was the last act of the match.

The first scoring opportunity belonged to the SA Amateurs when they broke through the centre but brave Schalk van der Merwe saved the day. This break was significant for it was in the centre that the South Africans had their best chances. But the first score was a long time coming. More than a quarter had been played when from a line-out centre Rayno Hendricks cut through for a try which scrumhalf Chris Jonck converted.

When the visitors were penalised at a scrum, wing Roger Thompson goaled the penalty to make it 7-3.

The Namibians dominated the line-outs thanks mainly to lock Wacca Kazombiaze. They kicked a penalty for a five-metre line-out and bashed at the South African line. The visitors were again penalised and prop Johnny Redlinghuys tapped and drove over for a try which gave the home side an 8-7 lead.

The lead did not last long for wing Ashwill Peters scored and Jonck again converted. The visitors led 14-8.

Just before the half-time whistle Thompson goaled a second penalty to make the score 14-11 at the break.

In the second half TC Losper, Sarel’s son, replaced Attie du Plessis at flyhalf. He scored the first points of the second half when the goaled a penalty and made the score 14-all.

Losper then kicked a long touch from a penalty and from the subsequent line-out Corné Powell sent Thompson over for a try under the posts. Losper converted and the home side led 21-14.

The South Africans levelled scores when they again broke through the centre and Thulani Nyembe scored under the posts. 21-all. Then when Thompson was penalised for being off-side Jonck made it 24-21 to the visitors. Losper then levelled matters and with five minutes to play put his side ahead 27-24.

The South Africans then attacked with zest and were rewarded when, in the last minute, lock Gareth Hemingway drove over for a try under the posts. Jonck’s conversion bounced back off the crossbar but it mattered not a jot because the final whistle went.

Scorers:

For SA Amateurs:

Tries: Hendricks, Peters, Nyembe, Hemingway

Cons: Jonck 2

Pen: Jonck

For Namibia:

Tries: Redlinghuys, Thompson

Con: Losper

Pens: Thompson 2, Losper 3

Teams:

South African Amateurs: 15 Lionel Cornelius, 14 Ashwill Peters, 13 Jandré du Plessis, 12 Rayno Hendricks, 11 Jonathan Schalkwyk, 10 Amandla Stofile, 9 Chris Jonck, 8 Willem van der Wahl , 7 Kaunda Ntuja, 6 Theo Becker, 5 Gareth Hemingway, 4 Edrich Linde, 3 Emile Botha, 2 Rayno Barnes, 1 Phumlani Nodikane.

Replacements: 16 Brent Stevens , 17 Gert Andries van der Merwe, 18 Dries van Schalkwyk, 19 John Cooper, 20 Greg van Jaarsveld , 21 Deon Booysen, 22 Thulani Nyembe

Coaches: André Van Wyk Coach, Dalisizwe Ndebele , Hilton Adonis

Namibia: 15 Heini Bock, 14 Rodger Thompson, 13 Lu-Wayne Botes, 12 Corné Powell (captain), 11 Deon Mouton, 10 Adriaan du Plessis, 9 Eugene Jantjies, 8 Tinus du Plessis, 7 Herman Lintvelt, 6 Schalk Van der Merwe, 5 Nico Esterhuize, 4 Wakka Kazombiaze, 3 Deon van der Berg, 2 J M Meyer, 1 Johnny Redelinghuys

Replacements: 16 Morné Louw, 17 Riaan Grundling, 18 Nico Genis, 19 Michael Mackenzie, 20 Pieter Rossouw, 21 Tertis Losper, 22 Du Preez Grobler

Coach: Johan Venter

Referee: Ramsey Olinga (Uganda)

Touch judges: Raymond Oruo (Kenya), Michael Muhame (Uganda)

Match Commissioner- Sas Bailey

Planet Rugby

Facebook Comments

Facebook Comments

6 COMMENTS

 1. Thanks to our roving Namibian correspondent, Namboer, for pointing this out!

  Rugby val oor laaste hekkie
  • Wiets Coetzee

  DIE amateurspan van Suid-Afrika het Vrydagaand die gesogte Afrika-trofee van die Konfederasie van Afrika gewen toe hy Namibië naelskraap met 29-27 op die Hage Geingob-stadion gewen het.
  Die telling was ‘n ware weergawe van die wedstryd wat vir aanskoulike rugby gesorg het. Die voorspelers het mekaar behoorlik opgedreun en dit was ‘n bulstryd om balbesit.
  Vroeg in die wedstryd het die Suid-Afrikaners se senters deur ‘n gaping gebreek en was dit nie vir ‘n manmoedige duikslag deur Schalk van der Merwe nie, was dit ‘n sekere drie onder die pale.
  Namibië het goed gedoen om weg te kom uit sy eie gebied deur midel van fases wat hy met die voorspelers opgesit het en dan die bal na die agterlyn gevoer het.
  Met 21 minute speeltyd verby het SA ‘n vinnige lynstaanbal ingegooi en die senter Rayno Hendricks het die Namibiese verdediging geklop en ‘n drie gedruk vir die besoekers. Skrumskakel Chris Jonck het sekuur aangelê pale toe en die drie verdoel.
  Kort ná die afskop is SA gestraf vir hande in die skrum en Namibië se vleuel, Roger Thompson, het die agterstand na 7-3 met sy skopskoen gekrimp.
  Wacca Kazombiaze het uitstekend gevaar in die lynstane en het telkens die SA-slotte se balle afgevat. Drie minute later het Namibië weer ‘n strafskop aan die oop-pawiljoenkant gekry en die bal is uitgeskop. Die voorspelers het vanaf die lynstaan gedryf met die bal en het geboer op die besoekers se doellyn. SA het verdedig met alles wat hulle het, maar is gestraf omdat hulle van die kant af ingekom het. Die woelwater stut Johnny Redelinghuys, het die bal vinnig gespeel en oorgedryf om Namibië se eerste drie te druk. Thompson het teen die paal vasgeskop en Namibië was met 8-7 voor.
  Ná die afskop het SA die tuisspan onder druk geplaas en hulle telkens terug gedryf in hul eie gebied. Namibië is gestraf vir vuilspel en die SA- voorspelers het gedryf met die bal. Hulle is deur die kragtige Namibiërs gestuit, maar die bal is in hul agterlyn afgestuur. Namibië se verdediging was nie in plek nie en die vleuel Ashwill Peters het sy span se tweede drie gedruk. Jonck het die drie verdoel om die telling 14-8 in sy span se guns te maak.
  In beseringstyd van die eerste helfte het die skeidsregter, Raymond Oruo van Kenia, die Suid-Afrikaners gestraf omdat hulle die bal op die grond speel, en Thompson het geslaag met die strafskop om die rustydtelling 14-11 (in SA se guns) te maak.
  TC Losper het op losskakel opgedraf in die plek van Attie du Plessis vir die tweede helfte. Deon van der Berg is ook vervang deur Riaan Grundling.
  SA het afgeskop en is gestraf vir onkantspel. Losper het aangelê en bykans vanaf die halflyn oorgeskop om die telling 14 elk te maak.
  Namibië het goed vertoon in die skrums, maar daar was soms nie genoeg ondersteuning in die losskrums nie en dan het hulle balbesit verloor. Die SA-span is binne Namibië se kwartgebied gestraf omdat hulle die bal op die grond vasgehou het. Losper het hulle met ‘n skitterende lynskop terug gejaag tot in hul eie kwartgebied. Vanaf die lynstaan is die bal in die agterlyn afgestuur. Die kaptein, Corné Powell, het uitgegee na Roger Thompson wat deurgehardloop het en onder die pale gedruk het. Losper het die drie verdoel om Namibië ‘n voorsprong van 21-14 te gee.
  Nadat spel hervat is, is die plaasvervanger-haker van die SA span, Gregory van Jaarsveld, afgestuur met ‘n geelkaart nadat hy deur die lynregter uitgewys is vir ‘n vuishou.
  Met net 14 spelers op die veld het die SA-span nie tou opgegee nie en weer is die Namibiese agterlyn se verdediging geklop deur die senter Thulani Nyembe wat onder die pale gedruk het. Jonck het sekuur geskop en die telling was 21 elk.
  Die ondersteuners was nie tevrede met ‘n beslissing van die skeidsregter om Namibië te straf vir onkantspel nadat Thompson die bal onderskep en deurgehardloop het nie. Jonck het weer sy span met 24-21 laat voorloop met die strafskop.
  Jassie Genis, wat Vrydag verjaar het, is in die plek van Kazombiaze op die veld geplaas en in sy eerste sprong in die lynstaan is die SA-span gestraf omdat hulle hom afgetrek het. Losper het die telling 24 elk gemaak met die strafdoel.
  Met vyf minute speeltyd oor is die besoekers weer gestraf vir hande in die skrum en Namibië was met 27-24 voor nadat Losper die bal oorgeskop het. Ná die afskop het die Suid-Afrikaners verwoedend aangeval en gedryf met hul voorspelers. Met net een minuut speeltyd oor het die SA-kaptein en slot, Gareth Hemingway, oorgedryf en die wendrie vir sy span gedruk. Jonck het vlak voor die pale teen die dwarslat vasgeskop en die eindfluitjie het met die telling op 29-27 in SA se guns geblaas.
  Dit was ‘n uitstekende wedstryd wat in ‘n goeie gesindheid gespeel is en die ondersteuners is nie teleurgestel op die veld nie. Die spelers van Namibië kan hulle koppe om hoog hou aangesien hulle bewys het dat Namibië diepte het en dat daar vele talent onder die jonger spelers van die land is.

  http://www.republikein.com.na/content/sport/Sport_2006/Dec/04_rugby.php.

 2. Wish I was there to check out the game for myself, but unfotunately I had other plans.
  Must say I was very sceptical about this TC Losper as his dad’s the NRU manager and it reeked of favoratism. Sounds like he has a sound boot and he’s also just 19.
  A few guys from my club palyed as well, it always lekke to have real familiar faces to cheer for.

  And dunno if you guys know, but Namibia qualified for RWC2007 by beating Marocco over there. We’ll probably not cause upsets or anything, but you can sure who I’ll be rooting for!!!

  Thanks for the update Ras.

 3. Ag sorry JJ, work…lady friend…rugby practice…the list goes on!
  I try sometimes but usually arrive too late for anyone to notice.

Comments are closed.